Despre Pinguini

Admiraţi sau controversaţi… vorbiţi pe la spate sau pe faţă… Cu bucle blonde sau roz, cu sticlă sau fără cu tricouri, ecusoane, stickere, medalioane şi, mai ales, tot timpul cu pioletul în mână şi uniţi iniţial de munte şi de berea de marţi seara de s-au împlinit vreo… mulţi ani 😉 acum suntem buni prieteni. Şi ne gândim poate să ne facem la pensie, cine ştie? mănăstirea noastră… cu harem şi dezlegări… Şi eu stiu ce mai vrea fiecare… Dar mai întâi să vorbim în mod organizat…

Vorbe mari, despre Pinguini mici (sau e invers??)

Mike, 22 nov 2010

O terasa cu folie de plastic si miros original de carciuma. Bere cu pret decent si scaune incomode, fara ospatari si chelneri imbracati la patru ace. Mirosul de carciuma primeaza in orice caz, ramane lipit de tine. Suntem niste alcoolici, niste alcoolici anonimi, si la suprafata pare ca singurul lucru care ne leaga este berea de marti seara (sau de miercuri, sau de cand ne decidem sa o bem). Dar nu este nici pe departe asa, berea este doar un pretext ca sa ne intalnim, este doar un motiv sa discutam ultimile ture, sa facem noi planuri, sa punem pe raboj realitati si sa mai aflam chiar si acum dupa 4 -5 ani de zile noi aspecte despre noi insine. Sunt 4 ani de cand ne vedem in mod regulat si mergem impreuna pe munte. Sunt 4 ani in care ne-am maturizat, uitandu-ma peste poze vad cat de mult ne-am schimbat, sunt insa 4 ani care au legat punti intre noi, in care am invatat sa ne acceptam asa cum suntem: alcoolici si nenorociti, nesuferiti pentru unii. Sunt 4 ani in care avem bancurile noastre, glumele noastre si in care am trecut impreuna peste suparari si am sarbatorit impreuna evenimentele.

A iesi la bere e in mod cert o activitate de socializare pe care o cautam si o asteptam. In fiecare saptamana, in acelasi format. Imi dau seama ca am devenit ermetici, dar daca ai suficiena curioziate ne poti intelege. Em, Claudia, au facut-o si sunt parte din secta.Ca orice secta respectabila primim greu noi membrii si nu cautam prietenii. Glumele noastre, bancurile noastre pot sa fie greu de inteles daca nu ai numitor comun (si e nevoie de un altul decat de bautura, stati linistiti). Totusi, ne adunam in jurul mesei, sau la sfarsit de saptamana in jurul focului sau turceste pe podea, curiosi despre noi insine ca la inceput,filozofi si bagatori de seama intr-ale vietii. Si nu ne plictism neam de aceleasi ocupatii.Suntem atat de diferiti si originali, incat pare greu de crezut ca ne acceptam. Si totusi o facem cu succes si naturalete. Si stim sa pretuim calitatile celui de langa noi si sa trecem cu vederea defectele.

Si nu, nu vreau sa va alaturati si voi acestui grup. Vreau doar ca cei care nu sunteti cu noi sa nu fiti nici impotriva noastra si va mai doresc sa va gasiti si voi niste oameni la fel de speciali cum sunt cei care ma inconjoara pe mine cu care sa va petreceti zilele, tineretea, viata sper.

“Each friend represents a world in us, a world possibly not born until they arrive. ~Anäis Nin”

 

Mike, 8 septembrie 2011

“[…] Meditez la toti ce stransi aici. La cat de natural e fiecare si de tolerant si mai ales, la cum, pentru toti astfel de momente sunt ca o gura de oxigen. Fiecare fugim de unele obligatii, mancam km intregi,doar pentru a ne regasi. Tineri sau adulti, mici sau mari, cu povesti interesante sau doar buni ascultatori, cu idei, cu planuri comune sau individuale care insa vor gasi sustinere, cu rabdare sau nerabdatori sa vorbim, sa ne expunem parerea, deschisi la lucruri traznite si uneori copii.

De multe ori copii. Asta pana ne legam in coarda, sau pana lucrurile se imput. Atunci devenim adulti si atunci iese la iveala intreaga relatie cladita peste ani. Atunci eventualele compromisuri dispar caci tot ce conteaza este scopul, telul, in numele caruia investim priceperea fiecaruia si intelegerea tuturor.
Si mai avem o calitate…chiar daca ne suparam, stim sa uitam repede…d-asta am zis ca suntem copii…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*